dilluns, de febrer 08, 2010

Introducció

Per a dur a terme una improvisació és importantíssim un treball previ de preparació de tot el que l’envolta. Així, en improvisacions de dues persones s’haurà de determinar quin és el desig del protagonista, un desig que l’antagonista, en principi, no voldrà satisfer-lo. També serà important definir el lloc on hi haurà el Conflicte (no hi ha escena o improvisació si no hi ha conflicte), tot i que la preparació escènica de l’espai la prepararà l’antagonista sense que el protagonista en tingui coneixement.

A partir d’aquí, la capacitat de l’actor per a fer-se seu el personatge, d’entrar-hi de tal manera que les reaccions que tingui durant la improvisació siguin el més intuïtives i més pròpies del personatge, vindrà absolutament lligada al detall en la definició dels antecedents. És a dir, en la definició de la història prèvia, de la relació que els uneix fins al moment just d’iniciar l’escena.

Aquests són alguns exemples de preparació d’antecedents que poden servir per a crear personatges i situacions vàlides per a improvisacions.